malzemeler (2 kişilik):
2 tavuk göğüs filetosu (ben butla yaptım o da olur)
2 havuç
3 kabak
2 büyük sivri biber
tuz, karabiber, zeytinyağı
beşamel sos için:
yarım litre süt
2 yemek kaşığı un
100 gr tereyağı
tuz

1) herşeyden önce tavuklarımızı önceden ısıtılmış teflona yağsız susuz koyuyoruz ve pişmeye başlıyorlar.
2)kabakları ve havuçları ayrı ayrı rendeliyoruz. biberleri küçük küçük doğruyoruz.

3) kabakları yine yağsız ve susuz bir teflonda kızartıyoruz, sonra biraz yağla aynı işlemi havuça ve doğranmış biberlere uyguluyoruz.

4) beşamel sos için tereyağını sos tenceresinde eritiyoruz. içine unu ekleyip topaklanmaması için çırpıyoruz. ve tamamen karışınca süt ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
5) herşey kızarıp beşamel de hazır olunca tavuğu bir tabağa alıp diğer malzemeleri de beşamel sosa ekliyoruz.
7) afiyet olsun.
çok sağolun bugün özledim ve yaptım gayet güzel oldu ancak kırıntıdaki taddan biraz farklı oldu çünkü sebzeleri yeterince kızartamadım sanırım ayrıca tereyağını 100 grdan biraz daha fazla kullanmanın da lezzeti artıracağını düşünüyorum. sevgiler
YanıtlaSilöncelikle teşekkürler,
YanıtlaSiltıkıntıda müdavimi olduğumuz bu yemeği sayenizde evde de yapma imkanı yakaladık, tıkıntıya gerek kalmadı diyebilirim. :)
ayrıca sebzeleri oldukça iyi kızartmak şart, diri kalmamaları gerekiyor. acı sevenler ise malzemelerde biberi 2 yerine 3-4 adet kullanabilirler, sosun içerisinde biberler az yer teşkil ediyor yoksa. :)
tarif çok güzel teşekkürler. Yalnız sosa biraz tuz eklemenizi ve daha az kabak daha çok havuçla yapmanızı tavsiye ederim.
YanıtlaSilSosunda krema kullaniyorlarmis.
YanıtlaSil